De ce sa cumperi un antepremergator pentru copilul tau?

Antepremergatorul a devenit o jucarie foarte utila in dezvoltarea armonioasa a copiilor. Acesta imbunatateste postura, dezvolta simtul echilibrului si ajuta la stimularea musculaturii picioarelor. Cu ajutorul unui antepremergator, copiii pot deveni independenti mai devreme, avand la dispozitie mai mult timp sa descopere lumea. Decizia achizitionarii unui antepremergator apartine exclusiv parintilor, care trebuie sa se gandeasca la cateva aspecte inainte sa cumpere.

Cand cumparam un antepremergator?

Putem cumpara un antepremergator daca varsta copilului este de minim 6-7 luni, iar spatiul din casa noastra este suficient pentru plimbarile celui mic cu ajutorul antepremergatorului. Nu trebuie sa neglijam siguranta copilului atunci cand foloseste antepremergatorul. De aceea, trebuie sa ne asiguram ca cel mic nu va lovi obiecte periculoase, fierbinti, cabluri de curent electric, sau altfel de cabluri care pot antrena prabusirea unor obiecte voluminoase - televizoare, aparate de radio sau altele. Cel mai bine ar fi sa supraveghem copiii cu mare atentie atunci cand folosesc un antepremergator . Astfel, vom evita situatiile periculoase.

Fiecare copil se dezvolta diferit, asa ca nu exista o varsta exacta la care putem considera ca micutul este pregatit sa foloseasca un antepremergator. De aceea, ar trebui sa ne gandim la achitionarea unui antepremergator atunci cand observam ca micutul nostru ne ofera primele semne ca ar putea sa se ridice pe propriile picioare.

Antepremergator lemn - este recomandat?

Antepremergatorul din lemn este recomandat pentru copiii mai mici, deoarece acesta este simplu si nu are functii atat de variate precum un antepremergator din plastic. Un antepremergator din lemn este la fel de eficient la dezvoltarea mersului copiilor, asemenea oricarui tip de antepremergator. Poti alege orice tip, insa un antepremergator din lemn te va ajuta sa economisesti bani, pentru ca, fiind mai simple, antepremergatoarele din lemn sunt si putin mai ieftine.

Intrebari

Merita sa cumperi un antepremergator?

Da, antepremergatorul nu este foarte scump si cu siguranta beneficiile sale in dezvoltarea mersului copilului merita.